CITAT (Magdis @ 03-11-2007, 22:59)

Jag ska testa med tekulan i år tror jag. Vad har du för recept, Lilla Birka? Har du ströbröd i köttbullesmeten? Mina köttbullar kanske flyter ut mera eftersom de måste vara glutenfria. I och för sig gör det kanske inte så mycket om de blir lite ovala.
Gammelmormors köttbullar
1 kg nötfärs
1msk salt
1msk finmalen kryddpeppar
1 tsk vitpeppar
3 msk riven gul lök
2 tsk potatismjöl
400g kokt kallriven potatis
3 ansjovisfiléer
3 msk ansjovisspad
3 äggulor
3 dl vispgrädde
smör och olja till stekning
Gör så här:
1.) Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ner dem, ansjovisspad och äggulor i potatisblandningen.
2.) Blanda färsen väl med potatisblandningen. Avsluta med att tillsätta grädden, lite i taget.
3.)Sätt ugnen på 150°, forma stora köttbullar och lägg på fat.
4.)Stek köttbullarna, c:a 10 i taget, på hög värme i olja och smör. Låt dem eftersteka i 5-10 minuter i ugnen.
Lycka till! Inget gluten i detta ,va´?