Medlem
Antal inlägg: 165
Medlem sedan: 16-10-2007
Medlem nr: 12 885
Här bakas det idag. Det skall bli brödkakor ifrån Jonsered som ligger lite norr om Göteborg. Min sambos mamma bakade dessa när han va liten. Jonseredsbrödet eller Jonseredskakan är en historisk specialitet med anor från tiden då Jonsered var ett sjudande bruksamhälle. Recept och bilder skall jag lägga in när brödkakorna är klara. Nu åter till köket. Hälsningar Bahia/Lena med mjöl i ansiktet
Här ska bakas efter ditt recept bahia1.. men jag känner också att det är ovanligt mycket smör i degen. Ska bli kul att avsmaka brödet... kanske blir det en favorit.
Vi bakar Tornedalsbröd och har i 150 gram smör i 2-liters deg.
Medlem
Antal inlägg: 4 878
Medlem sedan: 06-02-2007
Medlem nr: 9 054
CITAT (Netha @ 28-11-2007, 22:13)
Här ska bakas efter ditt recept bahia1.. men jag känner också att det är ovanligt mycket smör i degen. Ska bli kul att avsmaka brödet... kanske blir det en favorit.
Vi bakar Tornedalsbröd och har i 150 gram smör i 2-liters deg.
Är det receptet hemligt?
--------------------
Den som väntar på att ta nästa steg, kan bli stående på ett ben resten av livet.