Det är jobbigt med för mycket tekniska detaljer och för många svåra termer. Det är lite meningen med wikin att försöka nå ut till alla, varesig man har labb och ett ofantligt ordföråd av tekniska facktermer eller om man sitter hemma och normalt sett bakar kakor.
Jag skulle nog inte rekommendera någon att börja jaga efter ett hundratal olika salter för att själv röra ihop ett medium efter något av de klassiska botaniska medierna (Knudson C, Murashige and Skoog, BM etc.). Det fungerar normalt med blomstra eller någon annan blomgödning från trädgårdshandeln. Går man efter att försöka efterlikna kvävehalten i en två ggr utspädd MS så har man ett schysst eget medium. Spårämnen finns ju tillsatta i gödningarna och förekommer för den delen alltid i "smutsiga kemikalier".
Komplexa tillsatser är jättebra eftersom de just är komplexa. Finns det något tips som jag skulle vilja ge är det isåfall att alltid blanda i banan i medierna. Mosa den riktigt ordentligt till en fin puré.
--------------------
/* Markus Axelsson
|