CITAT (sqrulan @ 06-12-2007, 00:58)

I vissa lägen så tycker jag att man måste använda näsan.
Sjävklart så försöker dom flesta att tjäna pengar,men mat kan du även
äta efter sista förbrukingsdatum om du använder näsan.Man blir inte sjuk och dör
av matförgiftning om det är någon dag över!!!

Man dör nödvändigtvis inte men risken ökar markant. Köttfärs ÄR ett av de mest känsliga livsmedel som finns eftersom det är så processat. Köttet hanteras så mycket efter styckningen eftersom det ska malas en eller flera gånger och packas. Dessutom innehåller köttfärs mycket luft vilket gör att bakterier kan tillväxa bättre, på en hel köttbit kan det bara bli tillväxt av oönskade organismer på ytan.
Har själv gjort en mikrobiologilabb en gång på köttfärs och vet att bakterihalten är hög även om den i samtliga prov då var under gränsvärdet men väntar man några dagar så kommer det tillväxa.