CITAT (krellus @ 06-12-2007, 08:29)

Det var vidrigt att se men inte speciellt överraskande... tyvärr.
Det enda som är lite synd är att de "bara" ger sig på en kedja... De skulle ha tagit 2 butiker från ICA, 2 från Coop etc för att ge en rättvisare bild. Nu blir det ICA som får stå med hundhuvudet trots att andra kedjor säkert gör samma sak. Dessa kedjor lär ju kunna "vinna" på det här.
Men som sagt, ett mycket bra reportage...
Killen som berättade i programmet hade ju själv arbetat på ICA i Botkyrka och visste hur det gick till där. givetvis kan man granska andra kedjor oxå men eftersom tipset kom från ICA så är det naturligt att börja där.
På de COOP butiker jag har varit har de nästan uteslutande sålt färdigförpackat kött från deras stora centrala anläggning, då kommer det vakuumförpackat med andra etiketter på. Vet inte om alla butiker har egna maskiner för att vakuumförpacka, det går ju inte att bara slå om plastfolie som de gjorde på ICA. Vill tro att sådant kött skulle vara säkrare men och andra sidan så klantade de väl till sig och blandade två partier med kött och fick in Irländskt med salmonella i svensk köttfärs och skickade ut det över halva landet..... Så den stordriften har sina nackdelar med.