CITAT (Rosmarin @ 06-12-2007, 11:10)

Jag inte låta bli att dra paralleller med den alltmer ökande "vinterkräksjukan" i samhället. Vad jag läst är det en bakterie som sprids i bl a mat. I år tycks vinterkräksjukan vara värre än någonsin. Jag tror dessutom att många yngre personer blint litar på att sista förbrukningsdag är allenarådande. Det är inte så lätt för en som inte är kunnig att lukta och titta in om ett paket köttfärs är ok eller ej.
Tack för att Josefsson får upp ögonen på oss. Kommunernas miljökontor tror jag inte gör så värst mycket.
Nej
vinterkräksjukan orsakas av ett norovirus, och i princip skall man inte bli sjuk av virus via mat som tillagas, utan främst kall mat. När det gäller bakterier i köttfärs så kan ju de bilda toxiner om de växer där, och dessa kan göra oss sjuka även efter upphettning.
När det gäller kommunernas miljökontor så har de inte tidigare hunnit med alla kontroller, och om man dessutom
halverar deras budget, så är det väl uppenbart vad det leder till.