CITAT (Jan Lindgren @ 06-12-2007, 14:36)

Hej!
När ni köper kött i en gårdsbutik så är inte kon slaktad på gården. Det är förbjudet. Det kan vara extra långa transporter för först ska kon till slakteriet och sedan ska köttet tillbaka och eftersom det blir lite i varje transport så räkna med att det blir extra mycket koldioxid per kg kött. Självklart ska man handla där man trivs bara man inte tror att det är särskilt miljövänligt. Jag föredrar att handla i en vanlig livsmedelsaffär. Jag tror att det i alla fall är ganska lite fusk där. Naturligtvis kollar man köttfärsen innan man tillagar den. Jag fick en gång dåligt kött i min affär och lämnade tillbaka det. De bad så mycket om ursäkt och så fick jag två nya förpackningar. Jag tycker det är acceptabelt att jag bara råkat ut för en miss på 30 år i min ICA-butik.
MVH
Jan Lindgren
Finns faktiskt gårdar som är såpass stora att de har eget gårdsslakteri och egen försäljning, finns eller fanns åtminstone för några år sedan på egendomen Stora Bjurum vid Hornborgasjön. Så nästa gång man kollar tranor kan man köpa köttfärs på vägen hem
sen finns ju det KRAV-godkända slakteriet med affär Ekokött som ligger i ....... nånting

i Bohuslän. Är det i Varekil eller var fick jag det namnet ifrån????