|
Jag har ett minne av att för några månader sedan? var det ett inslag i likannde program om att butikspersonal tyckte det var hemskt att bara slänga fräscht kött bara för att bäst före datumet hade gått ut.
Det måste väl ändå peka på något slags generalfel??
För mycket kött?? Hur sjutton känner man sina kunder om man ständigt beräknar åtgången så fel?? Inte alls enligt mig. Och jag kan bara klaga på mig själv som är en slö kund. Varför frågar jag inte mer?
Men...som jag skrev. För mycket kött måste ju vara ett grundproblem? Tar butikerna in mindre kött så behöver de inte slänga eller packa om. 130 kilo färs låter helt galet!!! 500 gram hade kanske varit mer rimligt eller vad säger ni som har erfarenhet av butiksarbete? Hur mycket svinn är okej??
O en anna fråga. Får man inte sätta halva priset på varor som går ut samma dag?? Borde inte det vara mer lockande ur etisk synvinkel än att lura sina kunder?
|