För det första: kolla in receptet som brukar stå bakpå förpackningen av kalkonen el läs hur du gör i en kokbok.
Viktigt är att ta upp kalkonen ur frysen i tid, och tina den i kylskåp.(Läs även där bakpå förpackningen hur lång tid.) Tiden är beroende på hur stor kalkonen är...
Man kan marinera sin kalkon i kryddor, vin, vitlök och dylikt innan man steker den...
När man steker den kan man fylla den med äpplen el annan fyllning.
Viktigt när man steker kalkon i ugn är att man inte steker på för hög värme, utan låg värme och längre tid är att föredra, för att inte få en torr kalkon. Man kan använda stektermometer eller räkna ut tiden efter hur mycket kalkonen väger. Den sista stektiden, måste man täcka över vingar och yttre delar av låren, för att de inte skall bli torra. Jag brukar också vända på kalkonen under stektiden: lägga den på mage, rygg , sida, för att få en jämn stekning, och pensla på med skyn/spadet.
Hoppas detta var dig lite till hjälp...
--------------------
|