CITAT (Alba @ 20-12-2007, 10:48)

Jag har aldrig varit förtjust i risgrynsgröt och den har inte heller varit tradition hos oss till jul.
Men så kom de där "korvarna" med gröt som jag tycker är jättegoda.
Värma i micron i tallriken direkt.....lätt som en plätt.
Mannagrynsgröt kokar jag däremot och har samma problem att den bränns vid....även om jag står och rör hela tiden.
Tipset med tillagning i ugn har jag aldrig hört......väl värt att prova.
När jag kokar mannagrynsgröt har jag en klick smör i botten som får smälta innan häller i mjölken. Visst det fastnar lite men det blir inte vidbränd smak och svart som när potatis kokar torrt. Vidbränd potatis! Ukr.
Alltså när jag kokar mannagrynsgröt så i med klick smör. Sen i med mjölk. Låt koka upp. Lyft från plattan och häll i grynen. Sen drar jag ner värmen till 1 och rör för fullt. Ibland lyfter jag kastrullen helt. Gröten blir god och inte vidbränd. .