CITAT (Alba @ 20-12-2007, 10:48)

Jag har aldrig varit förtjust i risgrynsgröt och den har inte heller varit tradition hos oss till jul.
Men så kom de där "korvarna" med gröt som jag tycker är jättegoda.
Värma i micron i tallriken direkt.....lätt som en plätt.
Mannagrynsgröt kokar jag däremot och har samma problem att den bränns vid....även om jag står och rör hela tiden.
Tipset med tillagning i ugn har jag aldrig hört......väl värt att prova.
Ja, att lägga någon form av matfett i botten på kastrullen är bra, jag använder teflonkastrull när jag gör mannagrynsgröt och har först i lite olivolja som får täcka bottnen (det räcker att smeta ut det) sedan i med mjölken som får koka upp innan jag vispar i grynen. Angåeende risgrynsgröt så är det också att tänka på vilken typ av kokkärl man har, det bränns ju lättare vid i rostfritt. Men efterkok på träbräda är ett utmärkt knep som jag alltid använder när jag ska koka ris så det bör ju gå bra även vid risgrynsgrötskokning.