Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Att koka risgrynsgröt, behöver tips så jag inte bränner vid igen
          Bee
          Inlägg 20-12-2007, 09:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 496
          Medlem sedan:
          27-01-2006
          Medlem nr: 7 002



          Nu har julstressen slagit till med full kraft. Inser att det är julafton på måndag och jag har gjort noll förberedelser. Därför stjäl jag några minuter på betald arbetstid och frågar bla:
          - Hur kokar ni er risgrynsgröt för att slippa bränna vid den? Jag försöker vara försiktig men lyckas ändå att bränna vid den vartenda år! Kunde vara kul att servera gröt som inte bär en svag smak av vidbränt smile.gif
          Är det tex någon skillnad på att koka gröten på en induktionsspis jämfört med vanlig spis (lättare?) ?


          --------------------
          Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Siv i Bollnäs
          Inlägg 21-12-2007, 16:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 365
          Medlem sedan:
          02-07-2003
          Medlem nr: 1 821



          Det godaste på julen är i mitt tycke hemkokt risgrynsgröt med julskinkemacka till av hembakat rågsiktsbröd och bestruken med Johnnys´s senap! (Eller hemgjord senap av samma typ). Mmm.. fast det orkar man inte med medsamma efter den ordinarie julmaten utan det brukar bli som ett kvällsmål. Jag håller med Pirum, Tezzla och Lilla Birka beträffande den färgigköpta risgrynsgröten i "korvar". Den är alldeles för söt! Jag har aldrig i något socker i risgrynsgröten när jag kokar den, förresten. En aning salt bara (typ kryddmått). Min man har dessutom diabetes så socker undviks över huvud taget om det går. Jag kokar gröten i en stor röd gryta som är teflonbelagd inuti och används nästan bara till det här ändamålet. Den kan ställas fram på bordet också p g av sitt utseende. Goda råd har getts i inläggen hur man ska göra för att inte bränna fast. Lång tid och låg värme är ett måste. Kopparmynt på spisen under grytan är inte dumt. Min mamma brukade alltid koka gröt "i soffan"! Dvs hon lät gröten koka upp, sen lindade hon in kastrullen med locket på, i tidningar och tjocka filtar och ställde hela paketet i soffan där det fick stå i flera timmar. Den gröten blev jättefin och garanterat inte bränd!
          God Jul! smile.gif
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Bee   Att koka risgrynsgröt   20-12-2007, 09:20
          *Ulrica*   Jag har aldrig testat själv men jag har hört att m...   20-12-2007, 09:29
          Anma   Koka upp, dra ner värmen till riktigt svag värme, ...   20-12-2007, 09:33
          Bee   Det låter klart intressant med ugnen! Kan det ...   20-12-2007, 09:35
          *Ulrica*   Hittade ett recept här. Bara att googla på risgryn...   20-12-2007, 09:36
          Bee   Tack Ulrica! Det verkar vara ett bra recept. D...   20-12-2007, 10:01
          myskmadra   Jag gör alltid gröten i ugnen. Funkar jättebra. Se...   20-12-2007, 10:02
          Alba   Jag har aldrig varit förtjust i risgrynsgröt och d...   20-12-2007, 10:48
          anna_rispan   Jag har aldrig varit förtjust i risgrynsgröt och d...   20-12-2007, 11:52
          Lilla Birka   Jag har aldrig varit förtjust i risgrynsgröt och d...   20-12-2007, 22:17
          ingrid fuxwall   1. man kan använda teflonkastrull - då bränns det ...   20-12-2007, 22:21
          sqrulan   Koka i teflongryta med en klick smör,sakta ska det...   20-12-2007, 22:46
          Lillja   Jag kokar så här när jag har hällt i mjölken så s...   20-12-2007, 23:17
          Inga från Närke   Jag kokar alltid upp grötriset i vatten och en kli...   20-12-2007, 23:35
          pia i sundsvall   Här kommer ett annat tips.... köp COOPs färdig grö...   21-12-2007, 14:23
          aq42   Här kommer ett annat tips.... köp COOPs färdig grö...   21-12-2007, 14:54
          Lilla Birka   Klart bästa tipset. Den behöver naturligtvis inte ...   21-12-2007, 15:55
          aq42   Bläää :sick: för färdiglagad köpegröt, denna gröt...   21-12-2007, 16:28
          Pirum   En förhärdad risgrynskokarkompis hävdar stenhårt a...   21-12-2007, 14:40
          Tezzla   Färdig gröt? :-fear-: Nä, på julen ska det vara...   21-12-2007, 14:50
          Pirum   En nackdel med den färdikkokta gröten är att den ä...   21-12-2007, 15:02
          Tezzla   Nej, köpt gröt är definitivt inte lika god som hem...   21-12-2007, 15:12
          Hired-Gun   Nej, köpt gröt är definitivt inte lika god som hem...   24-12-2007, 00:00
          Mollis   Jag har ärvt ett gäng kastruller med riktigt tjock...   21-12-2007, 15:20
          Siv i Bollnäs   Jag glömde säga att vi ju har på kanel och socker ...   21-12-2007, 16:51
          netaave   Har en "knorv" av en 5 mm rostfri tråd j...   21-12-2007, 17:05
          aq42   Jag tycker i all fall att risgrynsgröt som inhandl...   21-12-2007, 17:17
          Netha   Jag har en .Tramontinagryta 4,25 l . som jag allt...   24-12-2007, 23:07
          Bee   Tack än en gång för ugnstipset! För första gån...   25-12-2007, 23:42


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 10:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon