CITAT (Elisabeth G @ 19-01-2008, 00:27)

Fast nu är förstås inte GI och lågkolhydrat samma sak. Lågkolhydrat brukar förkortas LCHF, vilket står för att man ersätter kolhydraterna med fett. Hur snabbt kolhydraterna tas upp spelar ingen roll, de är samma sk-t ändå.
Den som vill veta mer om LCHF kan läsa mer här
http://www.skaldeman.se/http://blogg.passagen.se/dahlqvistannikahttp://www.kostdoktorn.se/Jag har själv gått ner 16 kg på det viset. Jag är aldrig hungrig och mår som en prinsessa. Maten är mycket godare när man slipper bulk i form av bröd, potatis och pasta.
Nej, det är inte exakt samma sak, men har vissa större likheter.
Eller hur?
Tillägg:
Citat från Dahlqvist sida : "I flera artiklar och intervjuer använder journalisterna beteckningen GI. Det är inte rätt.
GI kan innebära hur stor kolhydratandel som helst, bara med lågt GI. Mina kostråd innebär lågt kolhydratintag, och i stället högre intag av naturligt fett, LCHF (LowCarb-High-Fat)"
Jag har kursiverat i citatet. Det är inte så jag tolkat GI, måhända är det fel på min tolkning? Jag har gått på kolhydratinnehållet och inte på GI-talet, utom på livsmedel utan innehållsförteckning, som grönsaker. Använt bara rena produkter och bannlyst lightvarianter.
Redigerat av Anma: 19-01-2008, 09:02