GM majsen har man stoppat in Bacillus thuringiensis gener i så att inte insekter skall angripa den. Det är tveksamt med resistensgener överhuvudtaget tycker jag, både att det inte "tillför" något näringsvärde och att det kan bli resistens hos insekterna. Om man däremot kan:
1. få bönor att innehålla alla essentiella aminosyror
2. ordna fler vitaminer i växter, tex vitamin B12 som bara vissa bakterier kan tillverka "naturligt" och som därför inte finns i växter "naturligt".
3. Påverka kolhydratsammansättningen i växter (det kommer snart för industripotatis som odlas för att pappersindustrin skall få billigare stärkelse ).
4. Påverka fettsammansättningen i växter, mera fleromättade fettsyror, omega-3 fettsyror i växter. Det senare kan tex behövas om man i framtiden vill odla fisk (vi kommer ju inte kunna fånga vild fisk!) på vegetarisk föda se DN artikeln om detta tidigare i Jan:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=219615 När det gäller andra organismer än växter så har genetiskt förändrade organismer använts sedan slutet av 70-talet. Visserligen inte för konsumtion, men tex för läkemedelstillverkning (insulin och alla andra proteinläkemedel).