CITAT (bear @ 29-01-2008, 17:29)

Mosad och torkad potatis (89%), mjölkpulver, salt, gräddpulver, stabiliseringsmedel (E471 [vegetabiliskt] och E450), smörarom, vitamin C, antioxidationsmedel (E223 och E304) samt svartpepparextrakt. Till 100 g potatismospulver har använts 86 g mosad och torkad potatis vilket motsvarar 460 g färskt, skalad potatis.
av denna industriella process blir kokt mosad potatis senare torkad Felix pulvermos .............både dyrt och ä...igt.
tycker det blir en lång och dyr omväg för att äta potatismos.......
eller skala några potatisar
dela i mindre bitar
koka några minuter
mosa tillsätt kryddor smör eller margarin o mjölk
Betydligt billigare gött mos.......
Valet är ditt...........
vadå inte tid..............
Detta innehöll pulvermoset;
E471 = Mono- och diglycerider av fettsyror
E450 = Natrium-, kalium- och kalcium-difosfater
antioxidationsmedel (E223 och E304) = Natriumdisulfit och Askorbylpalmitat, askorbylstearat
Inget av detta tillsätter jag mitt hemlagade mos???