Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Odla kryddväxter i köket
          solvind
          Inlägg 04-02-2008, 09:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7
          Medlem sedan:
          23-01-2008
          Medlem nr: 13 732



          Jag skulle vilja prova på att odla mina egna kryddor, som jag kan ha inomhus och krydda min mat med.

          Vilka kryddor är enkla att lyckas med?
          Vilka kryddväxter har ni?

          t.ex basilika, rosmarin, timjan, persilja, gräslök, citronmeliss, mynta, oregano


          smiley_small_hug.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          solvind
          Inlägg 05-02-2008, 13:53
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 7
          Medlem sedan:
          23-01-2008
          Medlem nr: 13 732



          Tack för era svar

          Vad är det för kryddväxter de har i köket i matprogram?
           
          Citera
          noora
          Inlägg 05-02-2008, 14:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          CITAT (solvind @ 05-02-2008, 13:53) *
          Tack för era svar

          Vad är det för kryddväxter de har i köket i matprogram?



          I matprogrammen brukar dom ha nyköpta plantor, det säljs ju t.o.m. kryddväxter i kruka i grönsaksdisken. Dom kan du oftast ha i några veckor innan dom börjar bli lite bleka och rangliga. Jag brukar plantera om kryddorna från grönsaksdisken i lite större kruka, se till att de inte torkar ut och toppa dem flitigt i början (jag skördar alltid toppar strax ovanför ett bladpar när jag skördar dessa kryddor). Då kan man köpa en planta i februari-mars och ha den inne tills man kan ställa ut den i juni. På det viset kan du ha nästan vilka som helst av de vanliga kryddväxterna. De blir inte som vackrast och godast om de växer inne, men de blir användbara i alla fall och du får färska kryddor redan nu.

          Jag brukar lyckas bäst med basilika och gräslök (jag har en basilika i köket sedan i höstas nån gång, den har sett helt okej ut i flera månader nu). Av timjan, mejram och oregano brukar ungefär halva "plantan" stryka med direkt i början, men resten växer oftast bra så länge man toppar alla grenarna. Stjälkarna blir tunna och hela plantan kan se ut som nåt som borde hängas i en ampel, men det funkar ändå. Mynta är omöjlig att ta kol på, så den funkar alltid men blir lite blek och tanig om den växer inne. Salvia odlar jag inte längre inne, eftersom smaken blir betydligt sämre än om den växer ute.


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 21-12-2025, 15:56
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon