Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sluring, bra friluftsmat och reserven, Potatismos, bacon o purjolök, lättare blir det inte!
          Ulla B
          Inlägg 05-02-2008, 14:13
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          31-01-2008
          Medlem nr: 13 859



          Har tittat på hela tråden för första gången och passat på att skriva ut några recept.
          Då skall man väl svara med något tillbaka, eller hur?
          Var i Tärnaby 1986 på scoutläger och fick då sluring. Den har hängt med sedan dess och är en snabbfavorit hos döttrarna.

          Koka ett gott potatismos.
          Stek baconet som du vill ha det.
          Fräs snabbt purjolöksbitar i stekfettet och sedan blandas allt, även fettet!

          Smarrigt värre med morötter och lite andra grönsaker till.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Piccante
          Inlägg 05-02-2008, 23:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          wikipedia beskriver det så här:
          CITAT
          Sluring är en gammal nordisk maträtt som lagades på enklast möjliga sätt direkt i grytan eller stekpannan. Den var vanlig bland skogsarbetare, kolare, rallare och andra kroppsarbetare som levde under primitiva förhållanden.

          Man steker små bitar av saltat fläsk så att flottet steker ut, sedan blandar man ner mjöl och små bitar av potatis eller andra rotfrukter tills man får en lämplig konsistens.

          Vad man gjorde sedan varierade. Vissa blandade ut ingredienserna med vatten eller, om man ville vara riktigt lyxig, med mjölk, och åt det hela som ett slags soppa eller välling. Andra lät smeten stelna till något pannkaksliknande som påminner om kolbullar. Det första var lämpligt om man hade bråttom och skulle äta direkt, det senare var lämpligt om en del av sluringen skulle sparas till senare tillfälle.


          Finns säkert många lokala varianter av en sådan rätt. Bacon är inget jag äter massor av annars men när man ska ut på vandring eller utflykt så är bacon bra mat. Ger mycket snabb energi + att det smakar gott. Får testa sluring någon gång annars brukar jag göra matiga mackor med fullkornsbröd bullar eller baguette, smör/ bregott, krispig sallad, stekt ägg och stekt bacon.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 08:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon