Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Surdeg på bröstmjölk
          Kathy
          Inlägg 06-02-2008, 22:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848




          Länk till hemsidan.


          CITAT

          Surdeg på bröstmjölk

          6 dl bröstmjölk (43 grader varm)
          1 tsk torrjäst
          4,8 dl vetemjöl
          1 tsk socker

          Lös upp jästen i lite bröstmjölk (i glas eller keramikskål). Fyll på med all mjölk och häll sedan på mjöl och socker. Lägg över en handduk och låt jäsa i rumstemperatur tills degen blir bubblig. Detta kan ta upp till tio dagar beroende på hur varmt det är i rummet. Rör 2-3 gånger om dagen. Degen kommer att få en sur lukt. När jäsningen är klar kan du ställa surdegen i kylen till du behöver den.

          För att hålla igång degen: När du använt 2,5 dl surdeg, fyll på med 2 dl vatten eller bröstmjölk, 2 dl mjöl och 1 tsk socker. Rör noga och ställ i rumstemperatur tills bubblig, cirka en dag. Om du inte använder degen på tio dagar, ha i 1 tsk socker så håller den i tio dagar till.


          blink.gif Det surdegsbrödet skulle jag verkligen inte vilja äta. sick.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 07-02-2008, 06:45
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det är väl inget fel att starta surdegen med bröstmjölk, de flesta av de s.k. probiotiska bakteriekulturer som används i olika livsmedel har isolerats från mag-tarmkanalen hos människor.

          Men resten av receptet på surdegen var ju inget vidare - socker? vetemjöl? jäst? Det är mycket lättare och säkrare med rågmjöl i stället för vetemjöl, och torkad frukt med lite fler olika sockerarter är mycket bättre än socker.
           
          Citera
          Kathy
          Inlägg 07-02-2008, 11:02
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848



          CITAT (KURT @ 07-02-2008, 06:45) *
          Det är väl inget fel att starta surdegen med bröstmjölk.....//.....


          Det är nog mer vetskapen om vad det är för typ av mjölk.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 22:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon