CITAT (Pirum @ 15-02-2008, 16:31)

Man får hoppas det, även i livsmedelsbutiker. Det sägs att hästfilé säljs som oxfilé på restauranger redan, men det vet jag inte mycket om - har aldrig köpt oxfilé i hela mitt liv, bara blivit bjuden på det på nåt bröllop etc.
Hästar är om jag förstått det hela bättre ur växthusgassynpunkt än kor dessutom, de producerar inte lika mycket metan.
Jag skulle gärna se kravmärkt hästkött i butiken, är nyfiken på att prova.
Njaa.. skulle nog inte få ner en tugga av hästköttet.. skulle se hästen framför mig. Samma sak med fårkött, senast jag åt det var på Island för mer än 10 år sedan. Sedan dess har jag ett antal baggar som går och betar på gården vilket innebär att jag aldrig äter lamm eller fårkött. Äter inte vilda djur heller..och tänker inte äta brasiliansk oxfile i fortsättningen.. den dyker snart upp i kyldiskarna igen. Tillfälligt importstopp till EU ser det ut som.
Men är inte helt och hållet vegatarian, har varit det...
Numera äter jag kött ibland men försöker undvika det.
Motsägelsefullt...ja jag vet...människans ständiga dilemma.