Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lägga in / salta in egna oliver, Laga till egna oliver
          Genarp
          Inlägg 10-02-2008, 11:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          10-02-2008
          Medlem nr: 13 969



          Hej

          Jag skulle vilja lägga in / salta in /koka in egna svarta oliver. Någon som har något bra recept?
          /Lasse
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Britt zon 3 fi
          Inlägg 24-02-2008, 16:24
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          03-01-2005
          Medlem nr: 4 824



          Jag gjorde en mycket lyckad oliv-inläggning med citron för flera år sedan, har sökt receptet men hittar tyvärr inte.

          I allafall minns jag att jag också snittade oliverna men lät dem ligga i vatten som jag bytte varje dag under ca 20 dagar, först därefter blev det saltlösning. Det var en lång procedur, tror jag bytte saltlagen under åtminstone två veckor också . Oliverna skulle dessutom förvaras en tid i den slutliga lagen innan de var färdiga att ätas men goda blev de till sist (minns inte om det var olja, vinäger, salt o.vatten eller bara salt ,vatten o. socker, +citron i den slutliga lagen)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 12-08-2025, 02:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon