Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sharonfrukt, hur plantera kärna??
          Anki på Öland
          Inlägg 24-03-2008, 09:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 847
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 723



          Fick igår 2 kärnor i en sharonfrukt. Dom borde jag väl kunna plantera? Vad skall jag göra med kärnorna? Bara plantera i jorden eller skall jag karva i dom eller något???
          Anki


          --------------------
          Hundar och pelargoner....... sen är man sysselsatt året om :)
          Huserar på södra Öland

          mitt album
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          *Stintan*
          Inlägg 27-03-2008, 16:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Sharon/Persimon/Kaki
          Diospyros kaki


          Kaki, eller persimon, är ett lövfällande träd som ursprungligen kommer från Ostasien, troligen Kina eller Japan. Namnet kaki är japanska och betyder frukt. Från Ostasien fördes kaki till Frankrike omkring 1840 och har nu spritt sig till övriga länder kring Medelhavet och till Californien. Idag odlas kaki över hela världen, där klimatet är tillräckligt milt.

          Kakifrukter påminner till utseendet om en tomat, men skiljer sig genom de fyra stora foderbladen. Färgen kan vara gul– eller rödorange. Frukten är indelad i upp till åtta rum. skal och fruktkött har samma färg. När frukten är fullmogen är köttet genomskinligt och har mjuk nästan flytande konsistens. Smaken är söt. De flesta typer är kärnfria. Kaki innehåller i omoget tillstånd stora mängder garvsyra som ger en sträv bitter smak. Garvsyran bryts ned under mognaden. Dessa frukter går därför inte att äta innan de är helt mogna och mjuka.

          Sharonfrukter är kakifrukter som vidareförädlats i Israel. Dessa frukter saknar bitterämnen och kan ätas direkt efter skörd då de fortfarande är hårda. Smaken är söt och fyllig. Ibland skiftar fruktköttet i brunt på grund av sockerutfällningar i frukten. Dessa försämrar dock inte kvaliteten på frukten.

          Källa:Frukt & Grönt Främjandet




          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 13-08-2025, 17:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon