Det senaste tio åren har vi fått massa nya kryddor till Sverige. En av de är svartKummin(Nigella Sativa) som beskrivs som traditionell läkemedel också.
Men det jag ville ta upp är dess smak på bröd. Det räcker att pensla brödet med vatten innan ni strör på de svarta fröna vid bakning.
Det går att få tag på de, enklast i stora städer som Göteborg och hos orientaliska affärer. På arabiska heter den (Habeh Albaraka) och på persiska heter den (siah daneh). Beroende på affärsinnehavarens språk kan ni handla den enkelt. Om ni inte använt den hittills i bakning, föreslår jag att ni gör det.
Medlem
Antal inlägg: 3 297
Medlem sedan: 12-01-2008
Medlem nr: 13 580
Här hos oss är det inte svårt att få tag i svartkummin, dom säljer det i Halal-butikerna, så jag antar att det är så även på andra ställen i landet. Rekommender det skarpt i hembakat Naan-bröd. Och även som krydda i en del indisk mat.