Just nu går det runt ett upprop till alla Sveriges sjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker som uppmanar till hot om uppsägning 30:e april, om inte kraven på höjda löner går igenom. Vårdförbundet står inte bakom detta upprop. Är massuppsägningar då bättre än strejk? Eller ska sjuksköterskor inte heller få säga upp sej?
Flykten från yrket är redan så stor att det skapar problem med planering och genomförande av operationer osv.
Jag tycker inte heller att det är rätt att ta ut redan svårt belastade kliniker som exepelvis ortopedi i strejk, eftersom det slår hårt mot en redan drabbad patientgrupp, å andra sidan är alla patientgrupper drabbade av sjukdom och någonstans måste man börja...
Att förneka sjuksköterskor rätten att strejka är inte rimligt, vi är inte livegna, vi arbetar inte för att få utlopp för vår hjälpsamhet, om rätten till strejk förnekas oss kommer utnyttjandet av vår kompetens att ytterligare ställas på sin spets. Vad har vi för vapen att slåss med om man hela tiden lägger ansvaret för patienternas väl och ve på våra axlar? Att läkare har MER än dubbelt i lön säger en hel del om vem och vad som värderas högst i vården, låt då denna katergori ta ansvaret också. Sjuksköterskor har i alla år burit upp vården genom att ha tagit ansvaret, skött patienterna, fungerat som läkares minne, dagligen kalkylera med rimlighetsberäkningar avseende ordinationer från läkare, osv, när ska yrket värderas utifrån arbetsuppgifter?
När man som sjuksköterska har betalat sitt studielån och då får mindre lön än en undersköterska, det är inte rimligt.
Redigerat av Monica i Kungälv: 05-04-2008, 13:10
--------------------
Monaxe zon 2 på västkusten
|