Det är unga skott vår-försommar man plockar, vill man ha så mycket näring som möjligt plockar man dem precis innan man använder dem, annars kan man både torka nässlor (titta på vad de tar för torkade nässlor på hälsokosten) samt förvälla och frysa in. Nässlor kan användas i många recept där man använder spenat typ pajer, piroger, lasagne, soppa etc. Här åt hunden och jag nässelplättar till lunch, hunden bad om mera så goda var de tydligen. Jag bara mixade råa sköljda nässlor med mjölet i matberedaren och tillsatte sedan mjölk, ägg och lite smält smör + salt (jag tog lite extra mjöl jag räknade med att bladen innehåller en del vätska), sedan hällde jag den gröna pannkakssmeten i plättlaggen. Jag åt med lingonsylt men man kan även ha lingonsylt + bacon eller fläsk till nässelplättar.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|