Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Undringar om maskrosvin
          Christoffer
          Inlägg 15-05-2008, 18:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          I år har jag funderat på att (om jag orkar samla in tillräckligt många guldelar av
          maskrosorna) tillverka maskrosvin. Dock har jag några funderingar:

          Vissa maskrosvinrecept skriver att man ska använda sig av lite jäst, och andra
          att man helt och hållet enbart använder sig av blommornas innehåll.

          Är det lätt att det blir fel om man inte använder jäst?
          Måste man göra det samma dag som man plockat dem, eller kan man spara blommorna
          en till några dagar?
          Och framför allt, är det gott?
          Med tanke på att man måste vänta i ett år, så vill man gärna att det ska bli gott.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          160kvm stort hus
          Inlägg 16-05-2008, 09:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 857
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 016



          låter gott!!

          Men ska det jäsa i vanlig rumstemperatur och vad ska man jäsa i? Vanliga hinkar?

          kan man ha lock på eller exploderar allt då?


          Eller måste man ha en sån där.... vad-hetere-flaska som man gör vin i?


          --------------------
          Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )


          (Bytt sign från 16kvm stor balkong)
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 16-05-2008, 10:13
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (160kvm stort hus @ 16-05-2008, 10:23) *
          låter gott!!

          Men ska det jäsa i vanlig rumstemperatur och vad ska man jäsa i? Vanliga hinkar?

          kan man ha lock på eller exploderar allt då?
          Eller måste man ha en sån där.... vad-hetere-flaska som man gör vin i?

          Vanlig rumstemperatur har vi haft. Möjligtvis så har vi ställt dunken i källaren någon gång (efter silning då) fast det är inte så kallt där heller.
          Den första omgången, som ska stå i 48 timmar (med blommor och frukt) har vi haft i en vanlig hink. Efter silning sen så har vi hällt ner det i en 20 liters plastdunk med jäsrör. Kanske mest för att det inte ska komma i bakterier elle något i "vinet". En sån dunk är nog inte så dyr, och den har man användning för många gånger laugh.gif Jäsrör finns väl i "vinbutiker" eller vad det heter? Där det säljs essenser och vinsatser mm.
          Man ska inte ha ett tätt kärl... Då kan det smälla smile.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 21-07-2025, 05:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon