CITAT (160kvm stort hus @ 16-05-2008, 10:23)

låter gott!!
Men ska det jäsa i vanlig rumstemperatur och vad ska man jäsa i? Vanliga hinkar?
kan man ha lock på eller exploderar allt då?
Eller måste man ha en sån där.... vad-hetere-flaska som man gör vin i?
Vanlig rumstemperatur har vi haft. Möjligtvis så har vi ställt dunken i källaren någon gång (efter silning då) fast det är inte så kallt där heller.
Den första omgången, som ska stå i 48 timmar (med blommor och frukt) har vi haft i en vanlig hink. Efter silning sen så har vi hällt ner det i en 20 liters plastdunk med jäsrör. Kanske mest för att det inte ska komma i bakterier elle något i "vinet". En sån dunk är nog inte så dyr, och den har man användning för många gånger

Jäsrör finns väl i "vinbutiker" eller vad det heter? Där det säljs essenser och vinsatser mm.
Man ska inte ha ett tätt kärl... Då kan det smälla