Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Klordoppad kyckling, Mums vad gott !
          Blomstertanten
          Inlägg 19-05-2008, 07:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          Det pågår en strid om klordoppad kyckling i EU. Eu-kommissionen har lovat USA att föreslå att importförbudet inom EU tas bort. Sverige med flera andra EU-länder är skeptiska. Förbudet mot metoden att klordoppa kyckling ,för att få bort salmonella och andra bakterier, har funnits sedan 1997 men föreslås nu alltså bli allmänt tillåten i EU.
          Men vem sjutton vill äta den kycklingen ? Hur nyttigt är det med klor i maten ? Frågan är om man inte hellre vill ha salmonella eller campbylobakter om man måste välja ! Och jag lovar , campbylobakter är inte trevligt att få !!!


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 19-05-2008, 07:51
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Orsaken till att EU ev måste tillåta klordoppad kyckling är att man inte kan bevisa att det är hälsofarligt. Men det öppnar ju samtidigt upp för andra metoder som t ex strålning, som inte heller är häslofarligt men som inte konsumenterna vill ha. Och börjar man importera klordoppad kyckling så kommer man mycket snart att göra det i Europa också, det är ju mycket billigare än att försöka hålla Salmonella och Campylobacter borta från broilerfabrikerna.
           
          Citera
          Blomstertanten
          Inlägg 19-05-2008, 07:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          CITAT (KURT @ 19-05-2008, 08:51) *
          Orsaken till att EU ev måste tillåta klordoppad kyckling är att man inte kan bevisa att det är hälsofarligt. Men det öppnar ju samtidigt upp för andra metoder som t ex strålning, som inte heller är häslofarligt men som inte konsumenterna vill ha. Och börjar man importera klordoppad kyckling så kommer man mycket snart att göra det i Europa också, det är ju mycket billigare än att försöka hålla Salmonella och Campylobacter borta från broilerfabrikerna.

          Man kan ju inte resonera så , tycker jag. Att allt som inte är bevisat hälsofarligt ska vara tillåtet !!! Det borde ju vara tvärtom , att man måste bevisa att det inte är hälsofarligt innan sådana metoder är tillåtna.

          Redigerat av Blomstertanten: 19-05-2008, 08:05


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 19-05-2008, 08:07
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          CITAT (Blomstertanten @ 19-05-2008, 08:56) *
          Men det vet väl alla att klor är hälsofarligt att förtära ! Dessutom är det ju inte bra för miljön !


          det är billigare, det är därför. det är billigare att doppa en död kyckling i klor än att låta dom växa upp på ett sätt som förhindrar salmonella tex... antagligen kommer det vara typ storhushåll (skolor) och liknande som kommer köpa dom


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          Ralf
          Inlägg 19-05-2008, 08:44
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 539
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 36



          CITAT (Rapchic @ 19-05-2008, 09:07) *
          det är billigare, det är därför. det är billigare att doppa en död kyckling i klor än att låta dom växa upp på ett sätt som förhindrar salmonella tex... antagligen kommer det vara typ storhushåll (skolor) och liknande som kommer köpa dom

          Problemet är väl att vi inte kommer att veta vilka som är doppade i klor. Precis som med strålad mat eller gen-mat, så vet vi inte vilken mat som är vilken. Tillverkaren/frossisten kan inte tvingas till att informera om det.


          --------------------
          Enbart pengar gör ingen lycklig. Man måste också ha aktier, guld och fastigheter.
          Danny Kaye (1913-1987)


          Mitt andra liv.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Blomstertanten   Klordoppad kyckling   19-05-2008, 07:26
          Aqvakul   Tvi vale! :sick:   19-05-2008, 08:30
          Limeblossom   Just det, så skriv på Camillas matupprop!...   19-05-2008, 08:40
          Sussie F-Flower   Men Herregud, jag visste inte ens att en sådan met...   19-05-2008, 09:06
          MariaS   År 1988 var det ett helsikes liv, för att man uppt...   19-05-2008, 09:15
          Markus_H   År 1988 var det ett helsikes liv, för att man uppt...   19-05-2008, 11:04
          Rapchic   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1205315....   19-05-2008, 09:20
          Pirum   Märkningar i all ära, men de syns ju ofta bara om ...   19-05-2008, 10:02
          Markus_H   Man tycker att matbeställarna borde få samma mat s...   20-05-2008, 14:39
          netaave   All vit fisk som säljs fryst då, är den också klor...   19-05-2008, 10:30
          Rapchic   All vit fisk som säljs fryst då, är den också klor...   20-05-2008, 09:06
          Thomas Wahlqvist   Jag har köpt den där Hajmalen, tydligen en odlad s...   20-05-2008, 09:20
          Myosotis   :sick: vilken tur att man är vegetarian...   20-05-2008, 12:46
          Aqvakul   :sick: vilken tur att man är vegetarian... ...   20-05-2008, 13:35


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-06-2025, 20:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon