Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarber
          Majjijann
          Inlägg 16-05-2008, 11:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 118
          Medlem sedan:
          16-05-2008
          Medlem nr: 16 114



          Vad gör ni med alla rabarber?

          De bara växer och växer och jag vet itne vad jag ska göra av dem. Har testat saft, men när det finns vinbärssaft är det den som går åt och rabarbersaften blir stående. Har också gjort marmelad med ingefära, otroligt gott ibland men jag gör slut på kanske en burk per år.

          Känner inte människor som är så förtjusta i rabarber så jag kan ge bort heller.

          Kom igen, ge mig lite matnyttiga tips. Kommer ju rulla fram om jag gör paj av alltihop.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ingrid Zon3
          Inlägg 10-06-2008, 21:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Jag har gjort en slags rabarberkomplott ibland. Det började när jag hade ett landsställe med 7 stora plantor och det inte fick plats i frysen. Äts på filen/yoghurten på morgonen eller som efterrätt till vaniljglass eller "fool" varva kompotten med turkisk yoghurt och servera med t.ex. mandelskorpor.

          Ta en knippe stjälkar och skär ner i cm-stora bitar. Häll pyttelite (någon matsked) vatten i en kastrull. Lägg i rabarbern och "smält" den under lock på rätt låg värme, alltså koka upp det men sänk sedan omedelbart. Rör emellanåt. När man inte längre kan se bitarna är det klart. Det tar från 5 minuter tidigt på våren till uppåt 20 minuter med grova stjälkar.

          Söta med honung (eller annat, jag har haft i sötningsmedel, farinsocker eller vanligt socker) och tillsätt mald kardemumma och/eller mald kanel. Låt svalna, frys in i små burkar, inte mycket hållbart i kylen, 3-4 dagar typ.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 10:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon