Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Doftljus, smälta om, Hur gör man?
          Ingrid Zon3
          Inlägg 13-06-2008, 09:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Jag har ett antal större doftljus som har en massa ljusmassa kvar på sidorna när de "brunnit ner". Är det någon som har provat att återanvända den för att göra nya mindre ljus?
          Hur gör man? Smälter i vattenbad?
          Försvinner doften när man gör det?
          Alla tips mottages tacksamt.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ramred
          Inlägg 15-06-2008, 09:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 297
          Medlem sedan:
          12-01-2008
          Medlem nr: 13 580



          Ingrid, jag har missat att plocka med mig mina länkar på bra sidor när jag bytte dator. Men i de flesta står det det jag beskrivit ovan. Egentligen är det ju bara fantasin som sätter stopp!
          Att tänka på är att det man gjuter i tål värmen, då kan man använda sig av pappmuggar eller liknande. Ska man däremot låta ljuset vara kvar behöver det ju vara något som inte brinner.... (Tror nog inte att det ens behöver sägas, är ju självklart).

          På tal om doftljus så såg jag ett tips en gång om att gjuta ljusen i urgröpta apelsiner eller mandariner. Passar kanske lite bättre framåt julen. Hur mycket det doftar av dom vet jag inte, för jag har inte testat.

          Ett litet tips vid rengöring av kastrullen du smält i; Det blir alltid lite lite kvar i kärlet även om man tömmer ur allt, men häll på kokhett vatten och låt kallna. Stearin/paraffin är som sagt lättare än vatten, och lägger sig som ett lock överst som är lätt att ta bort och slänga i soporna. Underlättar betydligt när man ska diska ur för att undvika att få ner det i avloppet.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-09-2025, 20:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon