Ingrid, jag har missat att plocka med mig mina länkar på bra sidor när jag bytte dator. Men i de flesta står det det jag beskrivit ovan. Egentligen är det ju bara fantasin som sätter stopp! Att tänka på är att det man gjuter i tål värmen, då kan man använda sig av pappmuggar eller liknande. Ska man däremot låta ljuset vara kvar behöver det ju vara något som inte brinner.... (Tror nog inte att det ens behöver sägas, är ju självklart).
På tal om doftljus så såg jag ett tips en gång om att gjuta ljusen i urgröpta apelsiner eller mandariner. Passar kanske lite bättre framåt julen. Hur mycket det doftar av dom vet jag inte, för jag har inte testat.
Ett litet tips vid rengöring av kastrullen du smält i; Det blir alltid lite lite kvar i kärlet även om man tömmer ur allt, men häll på kokhett vatten och låt kallna. Stearin/paraffin är som sagt lättare än vatten, och lägger sig som ett lock överst som är lätt att ta bort och slänga i soporna. Underlättar betydligt när man ska diska ur för att undvika att få ner det i avloppet.
|