Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Allt gott av körsbär, svarta, röda, sura, söta...
          Grå
          Inlägg 14-07-2008, 17:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Jag har alltid önskat mig en receptsamling gällande körsbär crazy.gif

          Själv har jag inget recept alls som jag kan dela med mig av, har inte haft tillgång till körsbär under mitt vuxna liv (tills nu), men här är hon som alltid köper körsbärssmak på sin Risifrutti...

          Vad gör ni med era körsbär?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          rutblomma
          Inlägg 14-07-2008, 19:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 6
          Medlem sedan:
          28-04-2008
          Medlem nr: 15 647



          Körsbärskaka i en fransk version gör man så här:

          Deg:250g vetemjöl
          ½krm salt , 75g socker, 15 g smulad jäst, 2ägg, 100g mjukt smör, ev kallt vatten om det behövs.

          Fyllning: 25g majsena, ½ liter varm mjölk, 4 ägg, 150g socker, 750g urkärnade körsbär.

          Arbetssätt, (som du säkert kan förenkla) :

          Blanda mjöl,salt och socker och arbeta in jästsmulorna grundligt. Sätt till äggen och smöret. Blanda till en lös deg. Knåda den lätt och låt den jäsa i 2 timmar.

          Till fyllningen blandas majsenamjöl med litet av mjölken. Vispa i äggen och sockret. Rör undan för undan ner den varma mjölken och sätt alltihop på svag värme på en platta medan du vispar hela tiden tills äggkrämen tjocknar. Detta bränns jättelätt, så det är kanske en bra idé att värma upp alltihop i vattenbad medan man vispar tills det blir en tjock kräm.

          Klä en lämplig form med pajdegen, lägg i körsbären och häll över den avsvalnade äggkrämen. Grädda i medelvärme 200 grader max i 20-30 minuter. Kakan ska få lagom guldbrun färg och äggkrämen ha stelnat.

          Den här kakan gjorde jag ibland när jag hade gott om egna surkörsbär. Kanske den smakar litet väl mycket ägg, men det går säkert att experimentera med annan fyllningscreme. Jag kan tänka mig creme fraiche och vaniljsocker blandat med ägg ( fast detta har jag inte provat ).

          Hoppas att du får många recept. Jag är själv en körsbärsälskare.

          Hälsningar
          Rutblomma
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 10:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon