Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Allt gott av körsbär, svarta, röda, sura, söta...
          Grå
          Inlägg 14-07-2008, 17:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Jag har alltid önskat mig en receptsamling gällande körsbär crazy.gif

          Själv har jag inget recept alls som jag kan dela med mig av, har inte haft tillgång till körsbär under mitt vuxna liv (tills nu), men här är hon som alltid köper körsbärssmak på sin Risifrutti...

          Vad gör ni med era körsbär?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ingrid Zon3
          Inlägg 14-07-2008, 20:29
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Likör är nästan det enklaste (fast kanske inte billigaste) man kan göra av bär. Fyll en glasburk med bär (gärna med mycket färg och smak), häll på okryddat brännvin (Brännvin Special brukar jag ta). Låt det stå, ett par månader typ... Det gör inget om man vänder lite på burken ibland. Bären är gråbeiga när det är klart. Då silar man av bären och sötar efter smak, med florsocker.

          Sen finns det säkert massor med varianter. Men det här funkar med vildhallon (mmm!!!) så borde det funka med körsbär också. Testa gärna att låta kärnorna vara kvar, har för mig att det ger en liten mandelton.

          Själv sparar jag på smultron i frysen för att göra en smultron-avec att öppna på jul. Finns det bättre sätt att fira att vintersolståndet är avklarat än att öppna en flaska som doftar sommar?

          Redigerat av Ingrid Zon3: 15-07-2008, 05:39


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 14-07-2008, 20:37
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          CITAT (Ingrid Zon3 @ 14-07-2008, 21:29) *
          Själv sparar jag på smultron i frysen för att göra en smultron-avec att öppna på jul. Finns det bättre sätt att fira att vintersolståndet är avklarat än att öppna en flaska som doftar sommar?


          Du har hur rätt som helst... gör du den på samma sätt som hallonlikören?
          OT, ja men det är min tråd och som vanligt får man bli hur OT man vill i trådar som är stämplade "Grå"! yahoo.gif
           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 14-07-2008, 21:38
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          CITAT (Grå @ 14-07-2008, 21:37) *
          Du har hur rätt som helst... gör du den på samma sätt som hallonlikören?
          OT, ja men det är min tråd och som vanligt får man bli hur OT man vill i trådar som är stämplade "Grå"! yahoo.gif

          Och jag hade ju redan börjat trassla till den biggrin.gif
          Jo, precis likadant. Hoppas och tror det blir bra. Jag är inte så förtjust i likör så jag sötar måttligt, och kallar det avec i stället.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-06-2025, 12:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon