Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Svartvinbärsbladssaft, Recept UTAN citroner?
          Gosa
          Inlägg 23-07-2008, 22:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7
          Medlem sedan:
          23-07-2008
          Medlem nr: 17 763



          Hoppas på lite hjälp.

          Har gjort saft på svartvinbärsblad flera gånger och den är jättegod. Men nu undrar jag om man kan göra den utan citroner.

          I mitt recept är det 2 l svartvinbärsblad, 2 l vatten, 2 kg socker , 50 g citronsyra o 3 citroner.

          Saften blir rätt syrlig och tänkte att bladsmaken kanske skulle framhävas mer om man skippar citronerna, men går det? Hur påverkas då hållbarheten...kan man frysa denna saft utan problem?

          Har nån tips, erfarenheter, recept?



           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Agnetha
          Inlägg 12-08-2008, 01:28
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          12-08-2008
          Medlem nr: 18 199



          Hej! Jag har gjort denna dryck i flera år och jag har alltid fryst den, så det går bra. Du tar bara tex små plastflaskor (ex.siraps) o häller upp i dom men det viktigaste är att du aldrig fyller ända upp för då drycken fryser till så ökar den i flaskan. Och det bästa av allt att de håller sig länge då. Lycka till och prova du utan citroner för man har ju ändå citroncyra i saftlagen. tummenupp.gif Agnetha
           
          Citera
          Meliss
          Inlägg 12-08-2008, 08:22
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 107
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 636



          Jasså! Kan man göra saft av blad! Vad häftigt, det visste inte jag. När ska man plocka bladen, på våren, sommaren, eller hösten?
          Och kokar man saften som man brukar med saft; Koka blad och vatten, sila, häll i socker coh annat, eller är det som man gör med fläder? Dvs hälla varmt vatten över blad och citron, och sedan låta det stå?
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 02:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon