Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Äpplen äpplen, Recept önskas på vin bl.a.
          Chamomille
          Inlägg 08-09-2008, 13:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Japp. Fram med recepten nu biggrin.gif . Är det någon som har recept på ett gott, inte sött äppelvin. Jag hittar ingen på nätet som verkar "roligt".
          Är det någon som har gjort sherry på äpplen?
          Skulle även vilja göra juice eller nån annan lemonad.
          Chutney?
          Annat gott?
          thanks.gif

          /Jag går ut och plockar äpplen så länge biggrin.gif

          Redigerat av Chamomille: 08-09-2008, 14:50


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Pia L
          Inlägg 08-09-2008, 20:45
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 662
          Medlem sedan:
          26-03-2006
          Medlem nr: 7 292



          Äppelöl!

          4kg äpplen
          10 liter vatten
          ca 2 hg socker
          50 g jäst
          Tvätta äpplena, skär i bitar. Koka upp vattnet och häll över äpplena. Låt stå på sval plats i tre dygn. Sila saften, koka upp med sockret i 5 minuter och skumma väl. Blanda den ljumma saften med jästen och låt jäsa i tre dygn. Tappa på flaskor och lägg i 4-5 russin i varje flaska så mousserar drycken lite. Klart efter en vecka

          10 liter äppelvin
          6 kg äpplen, 8 liter vatten, 3 kg socker, 1 g vinsvavla, 3 g jästnärsalt, vinjäst, se mängd enligt förpackning.
          Tärna äpplen, med skal och kärnhus i en damejeanne eller jäshink. Tillsätt ljummet vatten vinsvavla och jäst. Rör om och låt stå i 3-5dagar. Sila och blanda i sockret och rör tills det är löst. Justera till 10 liters volym med ljummet vatten och låt vinet jäsa. Tillsätt jässtopp eller vinsvavla för att helt sätta stopp på all jäsning. Häll på flaskor efter c.a 4-8 veckor.


          15 liter äppelvin
          Äpplen 10,0 kg, Äppel konc2 dl, Socker 6,0 kg, Vatten 12-15 liter, Vinsyra35gram, Jästnärsalt 6 gram, vinjäst, se mängd enligt förpackning.
          Tvätta och skär äpplena i klyftor eller bitar och lägg dem i en damejeanne/ (Stor jäshink) Häll kokt vatten över dem ca. 9-10 l och låt det stå tills det blivit jummet, ca 35 grader. blanda 3kg socker, vinsyra och jästnärsalt, jäst, i lite jummet vatten, och rör om. Låt stå i 4-6 dagar sila och häll på en damejane. Tappa om och gör en sockerlag på reterande 3kg socker o vatten. Efter 6-8 veckor testar man vinet och smakar av. Tillsätt jässtopp eller vinsvavla för att helt sätta stopp på all jäsning. Sila och häll på flaskor.



          --------------------
          Frihet är att ha modet att följa sina känslor.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 15:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon