CITAT (Lady Hamilton @ 20-09-2008, 19:41)

Japp precis och om du tittar i länken en gång till så ser du att det finns
Tunnpaltbröd
Mjälloms Tunnpaltbröd är ett tunt och krispigt, traditionellt tunnbröd, sågat i kuvertbitar. Det är bakat på i huvudsak fullkornsrågmöl och blodprotein från Svensk nöt och gris. Det är väldigt rikt på järn och för många känt under namnet Järnrikebröd. Vilket pålägg föredrar du? Kokar du brödet och serverar med stekt fläsk och vitsås så har du en klassisk norrlänsk delikatess.
Behöver inte titta på länken för jag vet mycket väl vad det är men finns en enda likhet med paltbröd och det är att det är bakat på blod, i övrigt är det en helt annan sak. inte samma smak, inte samma konsistens, inte lika över huvudtaget.
Kokade ofta tunnpalt när jag var gravid för att slippa järntabletterna, det ska kokas i mjölk o åts med smör o lingon.