Här kommer ett recept + lite länkar. Har inte provat något själv men ska göra det till nästa år. Har sparat recepten.
Rårakor med morot, purjolök och potatis med stekt fläsk eller rostad äggplanta, Recept 4 portioner
100 g morötter (ca två stora) skalade och rivna
en purjolök, delad och strimlad på längden
ca 6 stora potatisar, skalade och rivna
2 ägg
ca 4 msk olivolja, smör eller margarin
salt och peppar efter smak
En hushållsmixer river smidigt rotfrukterna annars går det bra med ett rivgärn. Akta fingrarna bara. Blanda ihop allt i en skål och salta (ca 4 krm) och peppra (ca 2 krm). Tillsätt ev. lite vatten så att smeten är rinnande. Hetta upp en stekpanna. Lägg i lite fett. Lägg i en klick smet (ca 1,5 dm bred) och vänd när den är gyllenbrun. Servera med knaperstekt fläsk (som man stekt innan). Äter man inte kött är det gott med ugnsrostad äggplanta. Tunna skivor äggplanta vänds i olja och ströbröd, läggs på en plåt och rostas på 220 grader i ca 20 minuter.
http://www.morotsrecept.se/http://www.sr.se/cgi-bin/p4/programsidor/a...;Artikel=409878http://www.morot.se/38.php?HIST=Lycka till.