Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Surdeg på bröstmjölk
          Kathy
          Inlägg 06-02-2008, 22:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848




          Länk till hemsidan.


          CITAT

          Surdeg på bröstmjölk

          6 dl bröstmjölk (43 grader varm)
          1 tsk torrjäst
          4,8 dl vetemjöl
          1 tsk socker

          Lös upp jästen i lite bröstmjölk (i glas eller keramikskål). Fyll på med all mjölk och häll sedan på mjöl och socker. Lägg över en handduk och låt jäsa i rumstemperatur tills degen blir bubblig. Detta kan ta upp till tio dagar beroende på hur varmt det är i rummet. Rör 2-3 gånger om dagen. Degen kommer att få en sur lukt. När jäsningen är klar kan du ställa surdegen i kylen till du behöver den.

          För att hålla igång degen: När du använt 2,5 dl surdeg, fyll på med 2 dl vatten eller bröstmjölk, 2 dl mjöl och 1 tsk socker. Rör noga och ställ i rumstemperatur tills bubblig, cirka en dag. Om du inte använder degen på tio dagar, ha i 1 tsk socker så håller den i tio dagar till.


          blink.gif Det surdegsbrödet skulle jag verkligen inte vilja äta. sick.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          sqrulan
          Inlägg 07-02-2008, 18:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 211
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 264



          Blääää,aldrig i livet att jag skulle äta det brödet! sick.gif


          --------------------
           
          Citera
          yaowsa
          Inlägg 25-10-2008, 15:37
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 183
          Medlem sedan:
          17-10-2008
          Medlem nr: 19 422



          CITAT (LadyG @ 07-02-2008, 12:06) *
          Mjölk som mjölk, väl?
          Så länge man inte behöver dricka direkt från källan är det ok, bröstmjölk är rejält mycket sötare än vanlig mjölk men annars är det inte så mycket skillnad.

          CITAT (Kathy @ 07-02-2008, 18:30) *
          Näääe, tyvärr. sick.gif

          CITAT (sqrulan @ 07-02-2008, 19:07) *
          Blääää,aldrig i livet att jag skulle äta det brödet! sick.gif


          Jag förstår inte er. Håller med Lady G, mjölk är ju mjölk, egentligen.
          Vi har ju (nästan) alla druckit det. De flesta dricker ju mjölk från en helt annan ras. Det är egentligen mer märklig om man funderar på det! Såg reklamen för Gordon Ramseys pprogram The F word, där han gav någon hästmjölk som såg chockade ut. Men varför skulle det vara konstigt?
          (kommer ni ihåg att i "ronja rövardotter" filmen så mjölkade de hästarna och drack? (Jag vet, film, men ändå) och vi tar ju även rätt på mjölk från både får och getter.
          coolt att göra tvål av det iallafall.
          (känns mer konstigt när de gör hudkräm av moderkakor.)


          --------------------
          Hälsning/ Yaowsa

          "Failure is not an option" /Gene Kranz: Apollo 13
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 23:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon