Men vad sägs om det här, påminner lite om mazarintårta väl?
tomtemedtunga.gif ( 1.55k )
Antal nedladdningar: 15Saftig saffranskakaIngredienser:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 msk strösocker
1 äggula
300 g mandelmassa
1 paket saffran (1/2 g)
1 msk vatten
3 äggulor
4 äggvitor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Nyp ihop mjöl, smör, strösocker och äggula till en pajdeg eller använd matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda i högst 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
4. Riv mandelmassan grovt. Blanda saffran och vatten. Rör ner i mandelmassan och blanda väl. Tillsätt äggulorna och rör om.
5. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten. Bre ut fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Gör ett stickprov för att se om den är färdig. Servera gärna med en liten gräddklick.