Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vardagsmysterium, varför salt i gröt ?
          Piccante
          Inlägg 22-11-2008, 12:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Kloka odlaiter kan någon förklara för mig varför man tillsätter salt när man kokar gröt? Jag gör min gröt efter receptet på havrepåsen: 1 dl havregryn och 2 dl vatten blandas i en tallrik eller skål med en nypa salt och kokas i micron på 2min.
          Vad är vitsen med saltet??? confused.gif Jag tycker inte om salt mat och varför ska gröt innehålla salt, kan det vara för att det påverkar kokegenskaperna?


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Berith
          Inlägg 22-11-2008, 12:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Har inte den blekaste, men jag tänker på det när jag kokar potatis. Där måste det väl ändå bara vara för smakens skull? Och ännu konstigare är det när man gör mos av dom nyss kokta lagom saltade potatisarna - och saltar lite till!


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Markus_H   Vardagsmysterium   22-11-2008, 12:27
          Markus_H   Har inte den blekaste, men jag tänker på det när j...   22-11-2008, 12:38
          Berith   Fast en del av saltet försvinner nog när du häller...   22-11-2008, 13:25
          Eva-Helene   Testa att koka gröten utan salt. Saltet är bara fö...   22-11-2008, 12:41
          Whiskuchi   För smaken förstås, de gånger jag glömt att salta ...   22-11-2008, 13:27
          Lady Hamilton   För smaken förstås, de gånger jag glömt att salta ...   22-11-2008, 13:35
          renate   Och jag gjorde "succsé" min första dag s...   22-11-2008, 16:35
          Whiskuchi   Och jag gjorde "succsé" min första dag s...   22-11-2008, 19:50
          Alba   Och jag gjorde "succsé" min första dag s...   22-11-2008, 20:15
          Lady Hamilton   Antar att du inte är kvar där längre :naughty: :f...   22-11-2008, 22:13
          Alphaville   :duh: Och jag gjorde "succsé" min första...   22-11-2008, 21:27
          zaaritha   Det är väl för att salt förhöjer smaken? Men: varf...   22-11-2008, 19:29
          zaaritha   Detta m socker i allting: är att jag har diabetes2...   22-11-2008, 20:22
          Markus_H   Socker är i alla fall en naturlig smakförstärkare ...   22-11-2008, 20:53
          Snigelhatare   Ett par korn salt brukar man ha i vissa mjöl och ä...   22-11-2008, 20:56
          Dava   Salt i potatisgrytan är viktig för att bevara näri...   22-11-2008, 21:05
          Farbror Blå   Min sambo har ett problem med att äta socker, hon ...   22-11-2008, 21:42
          ingrid fuxwall   Tillhör dem som sällan äter hel eller halvfabrikat...   22-11-2008, 21:49
          zaaritha   Tack för det! Jag blir ledsen när "allt...   22-11-2008, 21:52
          Farbror Blå   man lär sej till slut vilka märken man ska köpa fö...   22-11-2008, 22:30
          Aqvakul   Undrar om vi inte vant oss i generationer att äta ...   22-11-2008, 22:38
          Wilmer   Jag har inget sött på gröten tycker det är vidirig...   22-11-2008, 22:38
          MimmiH   Är det inte så att vi behöver lite salt för att må...   22-11-2008, 23:00
          Lilla Birka   Risgrynsgröt i "korv" är för söt enligt ...   22-11-2008, 23:49
          Markus_H   Nu har jag genomfört ett blindtest på gröt med och...   22-11-2008, 23:54
          Farbror Blå   [/b] [quote name='Markus_H' post='934537' date='22...   23-11-2008, 00:38
          Lilla Birka   :tummenupp:   22-11-2008, 23:56
          Wilmer   :giggle: Då vet vi varför!   23-11-2008, 00:13
          Tobb   Ja vad är det med salt gröt??? En utbytesstudent f...   23-11-2008, 01:31
          Bettson   Socker borde rexeptbeläggas eller ransoneras eller...   23-11-2008, 19:10


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-06-2025, 14:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon