Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vardagsmysterium, varför salt i gröt ?
          Piccante
          Inlägg 22-11-2008, 12:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Kloka odlaiter kan någon förklara för mig varför man tillsätter salt när man kokar gröt? Jag gör min gröt efter receptet på havrepåsen: 1 dl havregryn och 2 dl vatten blandas i en tallrik eller skål med en nypa salt och kokas i micron på 2min.
          Vad är vitsen med saltet??? confused.gif Jag tycker inte om salt mat och varför ska gröt innehålla salt, kan det vara för att det påverkar kokegenskaperna?


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Whiskuchi
          Inlägg 22-11-2008, 13:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          För smaken förstås, de gånger jag glömt att salta är gröten riktigt äcklig.


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          Lady Hamilton
          Inlägg 22-11-2008, 13:35
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          CITAT (Whiskuchi @ 22-11-2008, 13:27) *
          För smaken förstås, de gånger jag glömt att salta är gröten riktigt äcklig.



          Och jag gjorde "succsé" min första dag som nyanställd på Ö-viks sjukhus whist.gif ...........blandade i hop salt o socker ströare när jag delade ut risgrynsgröt till SAMTLIGA patienter på hela avdelningen.................... ninja.gif


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 22-11-2008, 19:50
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          CITAT (Lady Hamilton @ 22-11-2008, 13:35) *
          Och jag gjorde "succsé" min första dag som nyanställd på Ö-viks sjukhus whist.gif ...........blandade i hop salt o socker ströare när jag delade ut risgrynsgröt till SAMTLIGA patienter på hela avdelningen.................... ninja.gif


          giggle.gif


          CITAT (zaaritha @ 22-11-2008, 19:29) *
          Men: varför ska all mat innehålla socker?


          För att socker också förhöjer smaken


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Markus_H   Vardagsmysterium   22-11-2008, 12:27
          Berith   Har inte den blekaste, men jag tänker på det när j...   22-11-2008, 12:31
          Markus_H   Har inte den blekaste, men jag tänker på det när j...   22-11-2008, 12:38
          Berith   Fast en del av saltet försvinner nog när du häller...   22-11-2008, 13:25
          Eva-Helene   Testa att koka gröten utan salt. Saltet är bara fö...   22-11-2008, 12:41
          renate   Och jag gjorde "succsé" min första dag s...   22-11-2008, 16:35
          Alba   Och jag gjorde "succsé" min första dag s...   22-11-2008, 20:15
          Lady Hamilton   Antar att du inte är kvar där längre :naughty: :f...   22-11-2008, 22:13
          Alphaville   :duh: Och jag gjorde "succsé" min första...   22-11-2008, 21:27
          zaaritha   Det är väl för att salt förhöjer smaken? Men: varf...   22-11-2008, 19:29
          zaaritha   Detta m socker i allting: är att jag har diabetes2...   22-11-2008, 20:22
          Markus_H   Socker är i alla fall en naturlig smakförstärkare ...   22-11-2008, 20:53
          Snigelhatare   Ett par korn salt brukar man ha i vissa mjöl och ä...   22-11-2008, 20:56
          Dava   Salt i potatisgrytan är viktig för att bevara näri...   22-11-2008, 21:05
          Farbror Blå   Min sambo har ett problem med att äta socker, hon ...   22-11-2008, 21:42
          ingrid fuxwall   Tillhör dem som sällan äter hel eller halvfabrikat...   22-11-2008, 21:49
          zaaritha   Tack för det! Jag blir ledsen när "allt...   22-11-2008, 21:52
          Farbror Blå   man lär sej till slut vilka märken man ska köpa fö...   22-11-2008, 22:30
          Aqvakul   Undrar om vi inte vant oss i generationer att äta ...   22-11-2008, 22:38
          Wilmer   Jag har inget sött på gröten tycker det är vidirig...   22-11-2008, 22:38
          MimmiH   Är det inte så att vi behöver lite salt för att må...   22-11-2008, 23:00
          Lilla Birka   Risgrynsgröt i "korv" är för söt enligt ...   22-11-2008, 23:49
          Markus_H   Nu har jag genomfört ett blindtest på gröt med och...   22-11-2008, 23:54
          Farbror Blå   [/b] [quote name='Markus_H' post='934537' date='22...   23-11-2008, 00:38
          Lilla Birka   :tummenupp:   22-11-2008, 23:56
          Wilmer   :giggle: Då vet vi varför!   23-11-2008, 00:13
          Tobb   Ja vad är det med salt gröt??? En utbytesstudent f...   23-11-2008, 01:31
          Bettson   Socker borde rexeptbeläggas eller ransoneras eller...   23-11-2008, 19:10


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-06-2025, 15:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon