Jag har läst en hel del…..Både för och emot LCHF och det står en ganska stor vetenskap bakom det faktum att det inte finns några långsiktiga studier som kan bekräfta eller förkasta teorin om att det skulle vara bra för diabetiker att äta mycket animaliskt fett.
Man ska vara väldigt försiktig att ändra på något som man vet fungerat till något som man tror fungerar.
Vad friska personer gör är en helt annan sak. Vi är sedan skapelsen gjorda för att klara av en ojämn tillgång av föda och näringsämnen. Vid goda tider så samlar vi i fettdepåer och när tillgången på föda är mindre så kan vi leva på fettet.
Problemet idag är att de sämre tiderna aldrig kommer därför får vi skapa dessa på konstgjord väg…..och vi klarar ganska så lång tid på det som finns lagrat. Vi klarar oss t.ex. utan c-vitaminer i 3-6 månader innan skörbjugg utvecklas.
/Anki
--------------------
Rosor är alltid rosor om än i spruckna krus Zon 4-5 Stolt odlare av Blå bergvallmo! ;)    "Vem har sagt att man måste äta hemma i sitt kök?"/Lady Hamilton
|