Detta är en god och lättbakad kaka som passar fint till glögg. Ta mycket kardemumma för mycket smak.

Helst färskstött, men färdigmalen går säkert också bra.
Farmor Saras Kardemummakaka
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
125 gr margarin
1 ägg
1,5 dl mjölk
Garnering:
2 msk pärlsocker
(ev. 10 st hackade mandlar)
Smörj en rund, slät form med margarin och "bröa" den.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Mät av det kalla margarinet och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna.
Vispa eller skaka ihop ägget med mjölken och häll blandningen i bunken.
Rör om ordentligt.
Bred ut smeten i formen och strö på pärlsocker och eventuellt också hackad mandel.
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen cirka 45 minuter.
Stjälp upp kakan sedan den svalnat något och vänd den med rätan upp.