Hembakat såklart!! Det är alldeles för mycket kemikalier och konstigheter i köpepepparkakor. Kakor som håller 1-2år enligt datummärkningen klarar jag mig utan.
Och det ska vara riktigt smör i pepparkakor inte margarin.
En sak som faktiskt blev riktigt bra nu när jag bakade sist var faktiskt att jag upptäckte att det var riktigt gott att byta ut mer än hälften av vetemjölet mot fullkornsvetemjöl (hade glömt att kolla ifall jag hade vetemjöl hemma när jag började baka). Det gick inte att kavla lika tunnt men de blev väldigt spröda och goda och mina kollegor tyckte att de smakade riktigt bra, burkarna gick slut snabbt på jobbet.
Vilken form pepparkakorna har spelar nog ingen roll. Själv använde jag ett glas som mått, jag har 2 pepparkaksformar i koppar som jag putsat och hängt upp som prydnad och jag tyckte det var synd att plocka ner dem och smutsa ner dem. Jag har dock skickat efter lite roligare pepparkaksformar från
Formina så jag ex. kan baka traktorpepparkakor och dyl.