Om stängsel: vi hade först Gunnebo galvaniserade fårnät med tryckimpregnerade stolpar på ungefär var 5 meter. Eftersom får alldeles speciellt gillar gräset på
andra sidan stängslet så borrar de snabbt upp större hål i rutmönstret. Sedan kliver lamm ut och in... Är marken blöt börjar stolparna också luta småningom. (Hela flocken klev ut, grannens nyplanterade syrener blev noggrant beskurna.

) Inte bra! De sista åren hade vi på en del av åkrarna Alfa Lavals elstängsel, de som är gjorda i ett ca 1 m högt rutmönster, lätta att flytta med tunna glasfiberpinnar. Fungerade perfekt!
Om fårmjölk: jag tror det är bara vissa raser som låter sig mjölkas. De flesta av våra finullsfår var mycket motsträviga

ifall man försökte knycka en liten skvätt mjölk åt något övergivet lamm. Och det är väl som med kor? Dvs tackan måste lamma regelbundet, man kan inte bara producera t.ex. mjölk och ull. Behåller man alla lamm har man snabbt en växande besättning bestående av tackor (potentiella mjölkproducenter) och tuffa, stridslystna baggar. En del baggar kan säljas till avel, men inte förstår jag hur köttproduktion skulle kunna undvikas.
Om avelsfår: För att betäcka tackorna behövs ca 1 bagge/15 tackor och han ska ju inte vara släkt med "sina" tackor. Så det är bra att kolla om det finns ett hyfsat urval av avelsbaggar. Hur knepigt blir det om närmaste besättning av mjölkfår finns i Frankrike?
Om att äta lammköttet själv: Har man 10 tackor eller fler ska ens familj sätta i sig minst 240 kg kött per år (10 tackor x 2 lamm x slaktvikt 12 kg, mycket lågt räknat!).
Till personer som associerar köttätande med mord: Det finns en bok The Secret Life of Plants. Kanske du LasseB har läst den. Har ni hört kålhuvudet kvida när ni lägger det i kokande vatten? Tror ni inte moroten hade ett annat syfte än att skäras i bitar?