Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > sherry, vad gör jag nu?
          yaowsa
          Inlägg 18-12-2008, 21:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 183
          Medlem sedan:
          17-10-2008
          Medlem nr: 19 422



          Hej.
          Nu är min rödbetssherry färdig. smile.gif Den är vackert blekröd och blev nog god.
          Men jag har aldrig druckit sherry förut. Jag vet inte hur det ska smaka?

          Nu undrar jag; Hur dricker man Sherry, När dricker man det och till vad dricker man sherry.... Ja ni fattar.
          Någon som har tips?
          Tack på förhand
          Yaowsa


          --------------------
          Hälsning/ Yaowsa

          "Failure is not an option" /Gene Kranz: Apollo 13
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          yaowsa
          Inlägg 19-12-2008, 12:40
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 183
          Medlem sedan:
          17-10-2008
          Medlem nr: 19 422



          tack för svaren, nu vet jag lite mer.
          Jag vet inte om den räknas som torr eller söt, tyckte väl att
          den smakade ganska sött(?)
          (ska smaka lite noggrannare till helgen, naughty.gif 000.gif )
          Jag följde iallafall detta receptet.

          CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 10-09-2008, 07:38) *
          Det är detta recept jag testar just nu på rödbetssherry.

          Sherry av rödbetor

          10 stora rödbetor
          1/2 kg russin
          4 l vatten
          50 gr jäst
          1 ½ kg socker
          1 skiva grovbröd
          Skrubba rödbetorna. Koka dem i 4 tim. Kasta rödbetorna och sila spadet. Mät upp och späd till 4 l igen. Koka det med sockret. Häll över i en spann med russinen i. Låt svalna till 35 gr. Bred jästen på grovbrödet och lägg ovanpå, med jästen neråt. Täck över med plastfolie. Stick några lufthål med nål. Låt stå 5 veckor.


          Edit: Förresten Chamomille, Hur gick det för dig med din äppelsherry?.

          Redigerat av yaowsa: 19-12-2008, 12:45


          --------------------
          Hälsning/ Yaowsa

          "Failure is not an option" /Gene Kranz: Apollo 13
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 19-12-2008, 18:36
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (yaowsa @ 19-12-2008, 12:40) *
          Edit: Förresten Chamomille, Hur gick det för dig med din äppelsherry?.

          Jodå tack, det gick säkert bra, de står på mogning fortfarande. Vi gjorde Fenjas äppelvin och... Vad det nu var för recept confused.gif Sen står en hink med nyponsherry där och den goda dunderglöggen rolleyes.gif Vi har tjuvsmakat lite och de är goda allihop, men blir nog godare med åren...


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 11:02
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon