CITAT (Annelie @ 28-04-2004, 09:03)
Ina! På en skala från 1 - 10, hur stor gottegris är du?

Jadu... gottegris... vad det gäller kakorna, kanske inte en "tia" även om det kan se ut så när man tittar på recepavdelningen här på odla!
Jag är alldeles för förtjust i att äta överlag för att det ska vara riktigt nyttigt för mej och är dessutom galen i att exprimentera fram nya recept! Många gånger gör jag bara en kaka en gång för att testa om det blev som jag hade tänkt mej - sen är det inte så intressant längre...
Jag gör likadant med mat, men där är jag sämre på att skriva ner mina recept, jag testar och joxar och ser hur det blir.
Här kommer en annan variant på långpannekakan som min svägerska har inspirerat mej till!
MagdalenarutorKaffe- och chokladkaka med Amarulaglasyr
3 ägg
3 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 dl mycket starkt kaffe
100 gram grovhackad mörk blockchoklad
½ dl Amarulalikör
½ dl flytande margarin
3,5 dl florsocker
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet. Blanda sedan i kaffet och den grovhackade chokladen. Häll ut smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
Rör ihop likör, flytande margarin och florsocker till en smidig smet. Bred den över den avsvalnade kakan.