Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Saltad kyckling, Smygsalt i nästan all kyckling
          Christa
          Inlägg 16-01-2009, 15:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Jag gjorde kycklinggryta på frysta kycklingfiléer och blandade i currypasta som ju innehåller salt. Det blev ettersalt! Konstigt tyckte jag och tittade på paketet. Kycklingfiléerna var saltade!

          I det stora varuhuset tittade vi systematiskt igenom varenda sort av kycklingfilé och det var salt i allihop!

          Vi köpte en färdiggrillad kyckling för något år sedan och den var så salt så den gick knappt att äta. Det visade sig att den också var marinerad. Personalen i charkdisken visste inte om det och hade lagt på grillkrydda dessutom.

          Vi skulle köpa fryst rå kalkon. Tror ni inte den var marinerad den också!!!

          Förutom att kycklingen är för salt så tycker vi att köttet får en tråkig konsistens. Den är liksom inte köttig utan lite blöt av sig.

          För ett tag sedan köpte vi kycklinglår från majskyckling i tron att den åtminstone inte var saltad men tji fick vi. Det är ofta liten text och jag ser lite dåligt så det är inte så lätt att stå där med ett kallt paket i handen och ta av sig glasögonen för att tyda den pyttelilla texten.

          Livsmedelsverket försöker få oss att halvera saltintaget men många vet nog inte att kycklingen är saltad och saltar sina maträtter efter receptet.

          Är det någon mer än jag som tycker det här är irriterande?

          Nu får vi köpa färska filéer till ett högt pris som vi ibland fryser in för att ha hemma. Hel kyckling är också fortfarande osaltad men det finns inte alltid.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          ingrids
          Inlägg 16-01-2009, 16:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Jag, som brukar vara feg med saltet i alla lägen utom när det gäller potatis, har nog faktiskt reagerat mer på vattnet och tänkt på det som att saltet hjälper till att binda vattnet. Men visst blir det galet för den som bör dra ner på salt - eller får maten fördärvad av översaltning fast man gjort som man brukar eller följt ett recept.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 08:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon