Jag var på mässan i lördags o köpte gott surdegsbröd, tunnbröd, rökt korv, ost, honung m.m. så gubben trodde det var matmässa jag varit på.
Det bästa jag köpte var i alla fall böckerna:
1. I mormors berså - fem generationers bröd, bakverk o tårtor
2. I mormors skafferi - fem generationers konservering, dryck och dessert
Det är 2 systrar o deras mor som samlat ihop fem generationers handskrivna recept från familjens vaxduksböcker. De äldsta recepten är från 1800-talet och sträcker sig fram till dags dato. Böckerna är helt producerade i deras egen regi o ges ut på eget förlag. Deras tredje bok (skafferiboken) lanserades nu på trädgårdmässan. Vi stod o pratade en bra stund med mor o ena dottern. De brann för tidigare generationers kunnande o vikten av att hushålla med energin o värna om miljön. Egenproducerad mat o även säsong-, lokal-, och närproducerat var viktigt för dem. Mamman är lanthushållslärare o driver familjens gårdsrestaurang på Klefstad i Östergötland.
Älskar att sitta o bläddra i dem. Underbara bilder o härligt skrivna. Om ni är intresserade så finns mer info på www. klefstadforlag.se
Redigerat av zissi: 02-04-2009, 21:52