Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vindruvssaft från Zilga, Bottensats i saften
          Österfärneboodla...
          Inlägg 07-09-2018, 18:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 77
          Medlem sedan:
          24-05-2004
          Medlem nr: 3 692



          Jag har en vinstock Zilga i mitt växthus ena gavel. Jag har låtit den få fram många druvklasar och har fått väldigt fin skörd. Jag brukar koka saft och sälja på skördemarknaden i Gysinge som i år blir den 30 september. Nu är problemet att vindruvorna är mogna och jag borde koka saften genast. Men vis av flera års erfarenhet så vet jag att det bildas en bottensats i saftflaskorna om saften står för länge. Det gör det aldrig i körsbärs- eller vinbärssaft, gissar att druvor är en helt annan sort.

          Nu är min fråga, kan man frysa ner vindruvor utan någon sorts förvällning för att ta upp om två veckor och koka saften? Finns det något sätt att slippa bottensatsen, hur gör ni andra som kokar saft av druvor? Har även testat att göra marmelad men druvor måste vara det mest pektinfattiga bäret som finns, det gick inte att få till gelékonsistens utan pektinpreparat, vilket jag inte gillar att ha i.

          Någon som har något förslag vad jag ska göra med mina druvor mer än att äta och koka saft?

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 02:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon