Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Berberisbär till sylt, saft eller likör?
          KURT
          Inlägg 10-11-2004, 06:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          När berberisen infördes i Sverige på 1700-talet så verkade bären vara mycket uppskattade, delvis av nationalekonomiska skäl. Man ville ersätta improterade citroner med inhemsk berberis, skall fungera både smakmässigt och näringsmässigt (C-vitamin). När man senare upptäckte att berberis (ej häckberberis) kan fungera som mellanvärd för svartrost, som angriper säden, så försökte man utrota berberisen och förbjöd plantering . Det är ju inte många andra växter som varit förbjudna! Förbudet upphävdes inte förrän 1994.

          Är det någon som gjort sylt (måste nog passeras för att man skall få bort kärnorna), saft eller likör på berberisbär?

          Jag förmodar att även häckberberisens bär går att använda.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 07:00
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon