Här kommer receptet på Fläderblomsvin som du efterlyste Berith.
30 klasar Fläderblom 2 st Apelsiner i skivor 3 st Citroner i skivor 2 kg Socker 5 L Vatten 30-35 gr Jäst
Lägg blommor och frukt i en stor kruka. Häll socker, sedan kokande vatten över. När blandningen är ca 40 grader smulas jästen i. Rör om, låt stå 4 dygn. Sila och häll på flaskor eller damajeanne. Gasbinda till kork. Sila på flaskor efter 2 månader. Lagra gärna till nästa sommar.
TIPS En varm sommardag smakar det förträffligt med Fläderblomsvin och Cider
Så lyder receptet. Kan bara tala om att lagringstiden blev inte alls så lång som de rekommenderat det hade en strykande åtgång. Gjorde på 1½ sats tog då 4 citroner o 4 apelsiner men med facit i hand hade det varit bättre med mer apelsin o mindre citron. Men gott var det. Eva St
--------------------
Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag. Mitt album
|