Hej alla tårtälskare och tårtbakare!
Jag ska ordna en födelsedagstårta åt mig till veckoslutet, med chokladbottnar, ett tjockt lager av någon fyllning som känns lätt och luftig i munnen (inte särskilt förtjust i kompakta kalorier), och färska jordgubbar och kiwifrukt till garnering. Grunnar på hur jag ska få till en fyllning av: Färska jordgubbar Fuskgrädde (för att skära ner på kalorierna) Vit choklad Kanske makadamianötter också, de ser så frestande ut där de ligger i hälsokostshopen. Allt enligt principen att om man kombinerar flera goda ingredienser kan det inte bli annat än gott.
Vad jag tänkte var att blanda smält choklad, fuskgrädde och krossad makadamianötsnougat till en mousseliknande röra, stabilisera den med lite gelatin och lägga den över de halverade jordgubbarna. Antagligen får jag ha i ett par delade ägg också, och möjligen en skvätt mandellikör.
Nån som har några tips för att inte bränna vid nougat eller koagulera ägg i moussetillverkningsskedet?
|